ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА

Блечић Ана

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Блечић Ана

Рођена је у Београду где је завршила основну школу (Ћирило и Методије) и гимназију природно-математичког смера (бивша XI гимназија Руђер Бошковић) у којој је стекла четврти степен стручне спреме - лабораторијски техничар за микробиологију. На Универзитету у Београду уписала је Природно-математички факултет студијску групу- Биологија и определила се за смер - систематика и филогенија виших биљака и гљива. Дипломирала на Катедри за екологију и географију биљака са оценом 10 и просечном оценом 9 током студија. На основу препорука својим професора са факултета примљена је на посао у Пету гимназију. Две године проведене у Петој гимназији биле су најлепше искуство, што јој је помогло да схвати да њен животни позив треба да буде везан за младе људе и њихово образовање. Краткотрајно, али такође веома позитивно искуство везује је и за основну школу „Влада Аксентијевић“. Лако и брзо пронашла је заједнички језик и са децом тог узраста, што је потврђено и максималним резултатима на државном такмичењу из биологије. Од 01.09.2006. запослена је у Деветој гимназији коју памти из својих гимназијских дана као једну од најквалитетнијих средњих школа у Београду. Сматра да је школа и до данас сачувала тај углед. Проф. Ана Блечић настоји да ученике заинтересује за свој предмет- биологију, али подједнако инсистира на значају ширег образовања и културе, што свакако и јесте приоритет гимназије. Посвећује се деци најбољим делом свога бића, има разумевања за њихове младалачке бриге, страхове, недоумице и хормонске буре, знајући да добра комуникација са ученицима мора дати и позитивне резултате у раду. Жеља јој је да „деветари“ осим знања, из гимназије понесу и најлепше успомене, а кроз односе са друговима, професорима и родитељима развију и изграде прави систем вредности. Њен пословни мото најбоље је исказала Десанка Максимовић још тридесетих година прошлог века када је радила у Првој женског гимназији- данашњој Петој, а који је и данас изузетно актуелан и универзално примнљив:

„У свако време, у сваком друштвеном уређењу наставник који је знао свој предмет, који је волео децу, имао савести, остварио је пожељну везу између себе и својих ученика. А ономе који је пошао у просветну струку, јер није имао могућности у неку другу, мало ће вредети похађање курсева о томе каква треба да буде савремена школа.“

Крајем маја 2011. године изабрана је за члана Националног просветног савета Републике Србије, као представник Српског биолошког друштва.

Добитник је Златне повеље Српског биолошког друштва (10.12.2013.) "за изванредан и драгоцен допринос развоју и унапређењу биолошких и сродних наука", као и активности које су допринеле високом угледу часописа "Архив биолошких наука, Београд".

Члан је Управног одбора Српског биолошког друштва и председник Комитета за образовање Српског биолошког друштва.

Последње новости

ВАЖНА НОВОСТ
06.05.2021. ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
за специјализовано одељење за рачунарство, информатику и физику...

28.04.2021.
ИЗДАВАЊЕ ПОТВРДА
за мај и јун за школску 2021.годину...

26.04.2021
ОБАВЕШТЕЊЕ О АКТИВННОСТИМА ЗА УЧЕНИКЕ ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА
до краја школске године...

08.04.2021.
ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
Полагање пријемног испита за ученике...

08.04.2021.
ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
Пријављивање за полагање пријемног испита за упис...

29.03.2021.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА
Специјализована одељења...

08.03.2021.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ И МАТЕМАТИКЕ
Ученици који су се пласирали на републичко такмичење из ФИЗИКЕ...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

© Девета гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.