ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА

Борислав Ракочевић

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Борислав Ракочевић

Професор немачког језика и књижевности. Рођен 1984.године у Београду. Завршио је Гимназију „Свети Сава“ и дипломирао на Катедри за германистику Филолошког факултета Универзитета у Београду. Од 2009.године је запослен у XIV београдској гимназији која му је и матична школа, а од 2010 до 2019 године радио је и у Првој економској школи. Од 2015.године је ангажован као хонорарни предавач на Гете институту у Београду где држи курсеве за одрасле и курсеве за младе. У Деветој гимназији ради од септембра 2019.године.

Поред активности које подразумева посао наставника ангажован је и као спољни сарадник Завода за унапређивање квалитета образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања по чијем налогу је између осталог модерирао обуке за стандарде постигнућа ученика у основном и средњем образовању, био ангажован као водитељ обука за спровођење наставе оријентисане ка исходима учења, а учествовао је и у раду комисија за израду реформисаног програма наставе и учења за сва четири разреда гимназије. Лиценцирани је испитивач за језичке дипломе Гете института од А1 до Б2 нивоа, као и за језичку диплому DSD I. У јануару 2020.године постао је члан Управног одбора Друштва за стране језике и књижевности Србије.

Похађао је и бројне семинаре из области методике и дидактике немачког језика које су организовали Министарство просвете Републике Србије, Гете институт и Централна немачка служба за школство у иностранству. Под покровитељством Централне немачке службе за школство у иностранству 2015.године је имао прилику да проведе три недеље у Немачкој и стекне увид у наставни процес и организацију наставе у Hochfranken гимназији у Наили на cеверу Баварске. 2017.године је са групом наставника немачког језика из Србије учествовао на стручном усавршавању у Бухенбаху код Фрајбурга на тему Methodik und Didaktik des Deutschunterrichts mit Projektarbeit „Landeskunde“. Један је од реализатора семинара Rückwärtsplanung – пут од циља и исхода до вежби и задатака. Рад са ученицима му причињава велико задовољство, а резултати тог рада се огледају у бројним успесима које су његови ученици постигли на такмичењима, на полагањима испита за DSD I језичку диплому, као и у пројектима који се реализују у оквиру наставних и ваннаставних активности.

Последње новости

21.12.2022.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
РАДНО ВРЕМЕ У ШКОЛСКОЈ 2022/23. ГОДИНИ

23.12.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВИМ АКТИВНОСТИМА
у одељку...

23.08.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ
НАСТАВА У ШКОЛСКОЈ 2022/23. ГОДИНИ

04.07.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ
Због реконструкције зграде ...

29.08.2021.
ОБАВЕШТЕЊЕ О СПИСКОВИМА
за ученике првог разреда...

05.07.2022.
РЕЗУЛТАТИ ДСД ИСПИТА
22 ученика четвртог разреда наше школе је ове школске године стекло DSD I диплому...

14.04.2022.
ПЛАСМАН УЧЕНИКА НА РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА
На републичко такмичење пласирали су се ...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

© Девета гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.