Вељковић Наталија

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Вељковић Наталија

Рођена у Београду, 29. 6. 1979. године. У родном граду завршила је основну школу („Владимир Илич Лењин”), Филолошку гимназију (одељење за руски језик) и Филозофски Факултет Универзитета у Београду (Одељење за класичне науке).

Након свршених студија, из жеље за радом у струции за преношењем знања,2009. године одлази на три месеца у прелепи Сомбор град, где се настањује и почиње да ради у Средњој Медицинској школи „Др Ружица Рип”, у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи, у гимназији „Никола Тесла”, у Апатину – све време као професор латинског језика. Такође, као професор медицинске терминологије, неколико година предаје и на Факултету здравствених наука Универзитета наука у Печују (одељење у Сомбору).

Три месеца тако потрајаше тринаест година. Међутим,...

Године 2021, игром или вољом судбине враћа се у родни град и почиње да ради у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас”, као професор латинског језика и изборног предмета Језик, медији и култура.

Свој радни стаж оплеменила је вредним, темељним радом.Са ученицима је више пута остварила прва места на Републичком такмичењу у знању латинског језика, узела учешћа у бројним семинарима, била водитељ на истим (при реформи школства – Обука наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима), ангажована од ЗУОВ-аза давање стручне оцене трију уџбеника из латинског језика, такође је била члан радне групе(при ЗУОВ-у)за писање националног плана и програма наставе латинског језика у гимназијама. Члан је и Управног одбора Асоцијације за класичне студије Србије.

Пошто је радохоличар, у слободно време (када је то, ни она сама не зна) преводи књиге с латинског, старогрчког, руског, за Академску књигу, у Новом Саду.

Воли да ради са децом, омладином, пуно даје од себе, а и себе у настави, и исто тако и тражи. Када бисте је питали како је ученици виде, бар када они оцењују њен рад, углавном би међу позитивним (хм, негативним) стварима прочитала:

- „Духовита, пуна занимљивих прича, научи те, наведе те да ако не научиш, оно бар учиш...”

- „Јесте, много тражи, два у један, забављач, стендап комичар, али и предавач, строг, мислим, тражи жена да знаш...”

- „Види се да жена воли свој посао, аи он њу...”

- „Нит мање жене нит снажнијег гласа, довољно јасно све казује...”

Последње новости

09.05.2024.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Коначни резултати пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику ...

09.05.2024.
ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ
Пријемни испит из математике за ИТ одељење следећих школа:...

22.04.2024.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
На републичко такмичење из биологије пласирали су се...

19.04.2024.
РАСПОРЕД ОДБРАНЕ МАТУРСКИХ РАДОВА
Распоред одбране матурских радова можете погледати ...

19.04.2024.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
На републичко такмичење из из историје пласирали су се...

18.04.2024.
ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКО ОДЕЉЕЊЕ
Ученици који желе да упишу историјско-географско одељење у Деветој гимназији...

15.04.2024.
ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ДАБАР
На Државно такмичење Дабар, међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

Девета гимназија - Сва права задржана.
Израда сајта: КИО д.о.о. Београд