ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА

Вељковић Наталија

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Вељковић Наталија

Рођена у Београду, 29. 6. 1979. године. У родном граду завршила је основну школу („Владимир Илич Лењин”), Филолошку гимназију (одељење за руски језик) и Филозофски Факултет Универзитета у Београду (Одељење за класичне науке).

Након свршених студија, из жеље за радом у струции за преношењем знања,2009. године одлази на три месеца у прелепи Сомбор град, где се настањује и почиње да ради у Средњој Медицинској школи „Др Ружица Рип”, у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи, у гимназији „Никола Тесла”, у Апатину – све време као професор латинског језика. Такође, као професор медицинске терминологије, неколико година предаје и на Факултету здравствених наука Универзитета наука у Печују (одељење у Сомбору).

Три месеца тако потрајаше тринаест година. Међутим,...

Године 2021, игром или вољом судбине враћа се у родни град и почиње да ради у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас”, као професор латинског језика и изборног предмета Језик, медији и култура.

Свој радни стаж оплеменила је вредним, темељним радом.Са ученицима је више пута остварила прва места на Републичком такмичењу у знању латинског језика, узела учешћа у бројним семинарима, била водитељ на истим (при реформи школства – Обука наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима), ангажована од ЗУОВ-аза давање стручне оцене трију уџбеника из латинског језика, такође је била члан радне групе(при ЗУОВ-у)за писање националног плана и програма наставе латинског језика у гимназијама. Члан је и Управног одбора Асоцијације за класичне студије Србије.

Пошто је радохоличар, у слободно време (када је то, ни она сама не зна) преводи књиге с латинског, старогрчког, руског, за Академску књигу, у Новом Саду.

Воли да ради са децом, омладином, пуно даје од себе, а и себе у настави, и исто тако и тражи. Када бисте је питали како је ученици виде, бар када они оцењују њен рад, углавном би међу позитивним (хм, негативним) стварима прочитала:

- „Духовита, пуна занимљивих прича, научи те, наведе те да ако не научиш, оно бар учиш...”

- „Јесте, много тражи, два у један, забављач, стендап комичар, али и предавач, строг, мислим, тражи жена да знаш...”

- „Види се да жена воли свој посао, аи он њу...”

- „Нит мање жене нит снажнијег гласа, довољно јасно све казује...”

Последње новости

21.12.2022.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
РАДНО ВРЕМЕ У ШКОЛСКОЈ 2022/23. ГОДИНИ

23.12.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВИМ АКТИВНОСТИМА
у одељку...

23.08.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ
НАСТАВА У ШКОЛСКОЈ 2022/23. ГОДИНИ

04.07.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ
Због реконструкције зграде ...

29.08.2021.
ОБАВЕШТЕЊЕ О СПИСКОВИМА
за ученике првог разреда...

05.07.2022.
РЕЗУЛТАТИ ДСД ИСПИТА
22 ученика четвртог разреда наше школе је ове школске године стекло DSD I диплому...

14.04.2022.
ПЛАСМАН УЧЕНИКА НА РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА
На републичко такмичење пласирали су се ...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

© Девета гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.