УСПЕШНИ УЧЕНИЦИ

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

УСПЕШНИ УЧЕНИЦИ

Бити "деветар" је привилегија

Они су најсветлији пример да се истовремено може бити и успешан и ведар, одговоран и шармантан, радознао и васпитан, културан и образован, самосвестан и инвентиван, радо виђен и прихваћен у сваком друштву - јер то су прекаљени „деветари“.

Матуранти школске 2023/2024:

Тамара Гузијан


Тамара Гузијан - ученик генерације 2023/2024.

Тамара Гузијан је завршила Основну сколу "Сава Шумановић" у Земуну, као ученик генерације и носилац Вукове дипломе. У гимназији је носилац Вукове дипломе, освојила је 11 награда на окружним и регионалним такмичењима. Полазник је Центра за таленте Београд 1-Земун осам година и написала је бројне радове из области математике. Најзначајније дипломе са највиших нивоа су 2. и 3. награда на Државном такмичењу из математике, 3. награда на Државном такмичењу из биологије и 3. награда на Државном такмичењу талентованих ученика из математике. Представљала је школу на Архимедесовом математичком турниру и освојила 1. награду, а екипа школе се такође успешно пласирала освојивши 2. награду. Добитник је стипендије за надарене ученике коју додељује Министарство просвете. Научна Браинз телевизија је угостла у емисији "Упознајте генијалце престонице". Ове године полагала је ДСД Б1 испит из немачког језика, и CAEC1 испит из енглеског.

Воли музику и бави се разним плесовима. Фолклор игра већ 15 година и члан је Омладинског ансамбла КУД "Шумадија 05". Дванаест година је играла балет, а 3 године и латино плес, где је такође имала успеха и освајала медаље и дипломе. Учесник је бројних концерата и културних манифестација у Србији и иностранству.

Уписује Електротехнички факултет у Београду.

Дина Бребановић


Дина Бребановић - кандидат за ученика генерације школске 2023/2024

Завршила основну школу „Душко Радовић“, као и виолину у основној музичкој школи „Станислав Бинички“ и музичку продукцију у средњој музичкој школи „Kоста Манојловић.“ Такмичила се редовно, још од основне школе, из области математике, физике и биологије и постизала запажене резултате. Исто тако, остваривала је успехе и на музичким такмичењима из теоретских предмета. Била је полазник семинара физике у истраживачкој станици „Петница“, као и волонтер на спортским дешавањима у нашем граду. Велика љубитељка физике, животиња и хеви метала.

Уписује Физички факултет у Београду.

Дуња Суботић


Дуња Суботић, IV6 - кандидат за ученика генерације школске 2023/2024.

Вишегодишњи награђивани учесник на републичком такмичењу из физике са три освојене треће награде(прва, друга и четврта година) и једном похвалом. Ове године је захваљујући запаженом освојеном резултату позвана на Српску физичку олимпијаду (СФО).

У трећој и четвртој години се посветила научном раду у Истраживачкој станици Петница на одсеку за физику.

Свој успех носиоца Вукове дипломе наставила после Основне школе "Соња Маринковић" и у Деветој гимназији.

Поседује положен сертификат за С1 категорију из енглеског језика, а поред тога течно говори руски и италијански језик. Завршила је нижу музичку школу "Коста Манојловић" и свира кларинет и електричну гитару.

Уписује Електротехнички факултет.

Никола Церовина


Никола Церовина - кандидат за ученика генерације школске 2023/2024.

Рођен у Београду 3. августа 2005. Завршио Основну школу ,,Драган Лукић“. Девету гимназију уписује школске 2020/21. и завршава је као носилац Вукове дипломе.

Такмичи се од основне школе и у трећем разреду гимназије осваја 2. место на републичком такмичењу из биологије.

Истраживачку станицу ,,Петница“ први пут посећује 2019. године, а од 2021. редовно присуствује семинарима Експерименталне биологије и хемије и Биологије.

Полазник је Програма биологије и хемије за средњошколце у организацији Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

У слободно време свира гитару, бас-гитару и бубњеве. Позитивна је и дружељубива особа.

Уписује Молекуларну биологију на Биолошком факултету Универзитета у Београду.

Маја Митић


Маја Митић, IV6 - кандидат за ученика генерације школске 2023/2024

Основну школу "Радоје Домановић" завршила је као Ђак генерације и носилац Вукове дипломе.

У Деветој гимназији је од другог до четвртог разреда освајала награде на свим одржаним такмичењима из физике. На окружним такмичењима је освојила две прве награде. На државним такмичењима освојила је похвалу у другом разреду, трећу награду у трећем разреду и другу награду у четвртом разреду, тако да је и учествовала на Државној Олимпијади из физике 2024. године.

Током школовања се активно бавила и ваншколским активностима. Самостално је научила да свира клавир, а бавила се и гимнастиком и одбојком. Поред физике и математике, изузетно је занимају историја и књижевност.

Уписује Физички, Електротехнички, или Машински факултет.

Александар Тинтор


Александар Тинтор - кандидат за ученика генерације школске 2023/2024.

Ученик друштвено језичког смера показао је изузетну љубав и посвећеност хуманистчким наукама, српском језику и књижевности и страним језицима.

Такмичио се и освајао награде на градским и републичким такмичењима из историје.

Пише поезију, и рецитује како ауторску , тако и поезију других стваралаца. Учествовао на такмичењу у рецитовању ауторске поезије "Бањалучки песмобој" и "Весници"

у Тринаестој београдској гимназији. Положио је ДСД међународни испит из немачког језика са највишим оценама. Активан је у различитим школским активностима

хуманитарним акцијама, обнови школског часописа, оснивач је дебатног клуба Девете гимназије, учествовао у пројекту "БеоКулГрадскаТура" ....

Уписује Правни факултет Универзитета у Београду.

Матуранти школске 2022/2023:

Весна Томашевић


Весна Томашевић, IV6 - ученик генерације 2022/2023.

Основну школу "Радоје Домановић" завршила је као ђак генерације уз освојених преко шездесет награда на различитим нивоима такмичења из математике, физике, српског језика, историје и хемије.

У Деветој гимназији је током сва четири разреда на свим одржаним такмичењима из математике и физике освајала награде. Са државних такмичења има седам награда (пет других и две треће), а са окружних осам (пет првих, две друге и једну трећу). За успехе на такмичењима награђивана је наградама Фонда за младе таленте Републике Србије. Добитник је стипендије за изузетно надарене ученике Министарства просвете. У четвртом разреду је представљала школу на Математичком подијуму младих у Новом Саду са радом "Осунчаност и математика".

Током школовања се активно бавила и ваншколским активностима. Поседује два међународна сертификата из енглеског језика FCE и CAE са највишим оценама, а похађа и курс за сертификат CPE. Завршила је нижу музичку школу "Станислав Бинички" (одсек клавир) са највишим оценама. Бавила се ритмичком гимнастиком, тенисом и пливањем, а у последње време тренира одбојку. Као члан школског одбојкашког тима, учествовала је у Лиги гимназија.

Уписује Електротехнички факултет.

Милица Радић


Милица Радић - кандидат за ученика генерације школске 2022/2023.

Завршивши Основну школу „Стеван Сремац“ у Добановцима као носилац Вукове дипломе, уписала је друштвено-језички смер Девете гимназије „Михаило Петровић-Алас“ школске 2019/2020. године. Током година, такмичила се и пласирала на републички ниво из следећих предмета: Српски језик и књижевност – Књижевна олимпијада, Латински језик, Енглески језик и постизала запажене успехе.

Посебан афинитет има према језицима и жеља јој је да научи француски језик, чиме се такође бави. Управо због тога, уписује Филолошки факултет, енглески језик.

Марко Котарац


Марко Котарац, IV8 - кандидат за ученика генерације школске 2022/2023.

Будући студент Електротехничког факултета. Учесник на бројним такмичењима из математике и српског језика, све четири године достојно је представљао своју школу и истовремено је омиљен у одељењу, као добар друг, увек спреман да помогне и да својим оптимистичним ставом направи позитивну атмосферу.

Борис Станишић


Борис Станишић - кандидат за ученика генерације школске 2022/2023.

Своје изванредно знање из области историје доказао је освајањем 2. места на Републичком такмичењу у 3. и 4. разреду, успевши да на тај начин обезбеди упис на Правни факултет Универзитета у Београду. Једна од најзначајнијих особина које га красе јесте његова свестраност. Борис течно говори руски језик, похађа семинаре и обуке у организацији Црвеног крста, тренира од детињства неколико борилачких вештина, од каратеа, аикидоа, преко џудоа и најзад џиу-џице, те је основну школу ,,Слободан Савковић” у Старим Бановцима завршио звањем спортисте генерације. Своју свестраност показао је и у области програмирања, успевајући да упоредо похађа наставу у школи и зарађује развијајући своја интересовања у различитим пољима. Представник свог одељења у ђачком парламенту, пожртвован и колегијалан, Борис је омиљена личност свог одељења.

Катарина Јауковић


Катарина Јауковић, IV2 - ученик генерације 2021/2022

Завршила је основну школу „Борислав Пекић“ као носилац Вукове дипломе. У Деветој гимназији највеће успехе постигла је на државним такмичењима из српског језика, освојивши у 1. и 3. разреду 1.место , као и на Књижевној олимпијади.

Од другог разреда члан је Регионалног центра за таленте, где је најзначајније радове написала из области психологије и освојила прву награду за квалитет научног рада.

Полазник је бројних семинара у Истраживачкој станици Петница из лингвистике и психологије.

Учествовала је на ХИПО такмичењу из енглеског језика, а своје знање енглеског језика потврдила и на успешно положеном напредном нивоу Ц-1. Тренира тенис 10 година.

У септембру 2022. године започиње студије психологије на Универзитету у Амстердаму.

Томислав Беновић


Томислав Беновић, IV5 - кандидат за ученика генерације школске 2021/2022.

Највише пажње посветио је природним наукама, математици и физици и постигао највеће успехе на републичким такмичењима. Његово изузетно широко образовање и круг интересовања фасцинантан је не само за професоре, већ и за његове другове из одељења. Они међутим највише истичу Томиславову добродушност, пожртвованост и дух заједништва који је неговао у одељењу. Такмичиће се и на Државној Олимпијади из физике у јуну ове године. Уписује Електротехнички факултет.

Анђела Савић


Анђела Савић, IV8 - кандидат за ученика генерације школске 2021/2022

Основну школу „Соња Маринковић“ завршила је као носилац Вукове дипломе, Ученик генерације и носилац две дипломе са Републичких такмичења из српског језика. У 4. разреду гимназије пласирала се на Републичко такмичење из немачког језика. Положила је испит из немачког језика за ДСД диплому. Полазница је Гете института. Посебно је интересују немачки језик, рачунарство и информатика, а бави се и спортом, у каратеу има браон појас. Уписује Електротехнички факултет.

Матуранти школске 2020/2021:

Огњен Алексић


Огњен Алексић, IV5 - ученик генерације 2020/2021 године

Кристина Јарић


Кристина Јарић, IV5 - ученик генерације 2019/2020 године

Завршила је Основну школу „Младост“ као носилац Вукове дипломе и 18 награда са разних нивоа такмичења из различитих предмета. У септембру 2016. године уписује природно-математички смер Девете гимназије „Михаило Петровић Алас“.

Најзначајније резултате постигла је у области српског језика и књижевности:

- Освојила је 2. место на градском нивоу и такмичила се на републичком нивоу такмичења Књижевна олимпијада у првом разреду

- Освојила је 1. место на градском такмичењу и такмичила се на републичком нивоу такмичења Књижевна олимпијада у другом разреду

- Освојила је 2. место на градском нивоу и 2. место на републичком нивоу такмичења Књижевна Олимпијада у трећем разреду

Велико интересовање је показала и за енглески језик:

- Такмичила се у полуфиналној рунди интернационалног Hippo такмичења у другом разреду

- Остварила је пролаз на градско такмичење из енглеског језика, које нажалост није одржано због ванредног стања

Учествовала је у бројним ваннаставним активностима:

- Освојила је 2. место на општинском такмичењу литерарних секција Новог Београда у другом разреду

- Освојила је 2. место на општинском такмичењу литерарних секција Новог Београда у трећем разреду

- Учествовала је у школској вечери посвећеној Шекспировим „Сонетима“ у четвртом разреду

- Похађала је и успешно завршила „Летњу школу јавног говора за младе“

- Добитник је стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за изузетно надарене ученике

Гимназију завршава као носилац Вукове дипломе и уписује Медицински факултет.

Михајло Станисављевић


Михајло Станисављевић, IV-1 - ученик генерације 2018/2019 године

Завршивши ОШ "Бранко Радичевић" у Батајници као носилац дипломе "Вук Караџић" и почасне титуле ученика генерације, септембра 2015, уписује друштвено-језички смер Девете гимназије "Михаило Петровић Алас".

Најзначајније резултате постигао је у области српског језика и књижевности освојивши:

- друго место на Републичком такмичењу Књижевна олимпијада,у другом разреду

- друго место и пласман на Републичко такмичење Књижевна олимпијада, у трећем разреду

- прво место на Републичком такмичењу Књижевна олимпијада,у четвртом разреду

Веома запажене резултате постигао је и из руског језика:

- у првом разреду учествовао је на међународној НИС олимпијади

- учествовао је у бројним манифестацијама на руском језику у Школи и Руском дому

- награђен је за казивање прозног текста на руском језику на међународном конкурску младих читалаца "Жива класика"

- учествовао је на Међународној олимпијади из руског језика, пишући састав на задату тему

- у четвртом разреду освојио је треће место на Окружном и четврто место на Републичком такмичењу из руског језика

У културном животу Школе учествовао је континуирано и успешно:

- на приредби поводом дана Школе говорио је текст о Мики Аласу на српском и руском језику

- радио је на обнови часописа Девете гимназије

- поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата,учествовао је у угледном часу историје,тумачећи лик Арчибалда Рајса

- организовао је први атлетски турнир Девете гимназије 2019. године

- школске 2018/2019. био је члан тима за развој међупреметних компетенција и предузетништва

Носилац је дипломе "Вук Караџић". Уписује Правни факултет.

Катарина Вујић


Катарина Вујић, IV-6 - кандидат за ученика генерације 2018/19 године

Упоредо са Деветом гимназијом похађала и музичку школу "Коста Манојловић",одсек за клавир где је показала значајан успех.Због тога је учествовала на бројним манифестацијама Гимназије, као солиста и члан школског оркестра, у општини Нови Београд, Руском дому итд.

Учествовала је на бројним такмичењима представљајући своју гимназију:

- у трећем разреду освојила је треће место на Републичком такмичењу из српског језика

- у првом и другом разреду пласирала се на Републичко такмичење из биологије и латинског језика

- учествовала је и показала значајан успех на HIPPO такмичењу из енглеског језика

- положила је испит за ДСД диплому из немачког језика

- успешна је полазница бриџ секције Девете гимназије(прво место на јунироском првенству Србије,Трофеј Београда за најбољи јуниорски пар,Интернационални турнир у Пули)

- освојила је бројне награде у стоном тенису

- у добротворној трци Црвеног крста "Трка за срећније детињство" освојила је прво место у конкуренцији 350м за девојке

Носилац је дипломе "Вук Караџић".Уписује Електротехнички факултет.

Мила Павловић


Мила Павловић, IV-5 - кандидат за ученика генерације 2018/19 године

Завршила је основну школу "Краљ Александар Први" и уписује природно-математички смер Девете гимназије,где најзначајније резултате постиже у области математике.

У другом,трећем и четвртом разреду осваја тречу награду на Државном такмичењу из матеметике.

У другом и трећем разреду престављала је школу на екипном такмичењу школа "Архимедес".

У другом разреду добила је похвалу за појединачан успех на такмичењу "Архимедес".

Запажене резултате постигла је на окружним такмичењима из физике.

Полазник је Регионалног центра за таленте од седмог разреда основне школе у области математике,где је освојила преко 10 награда на регионалним и републичким смотрама талената,како за успех на такмичењима,тако и за научно-истраживачке радове.

У четвртом разреду представљала је школу на Математичком подијуму младих у Новом Саду са радом "Егзотерична јабука".

Поред природних наука,показала је значајан успех и из српског језика на окружним такмичењима.

Континуирано је усавршавала своја знања и из страних језика-енглеског,немачког и шпанског.

У трећем разреду освојила је треће место на међународном Willcomen такмичењу из енглеског језика.

Завршила Java Fundamentals курс,а познаје и програмске језике Pascal,C i C++.

Милинковић Андреа


Милинковић Андреа, IV-8 - кандидат за ученика генерације 2018/19 године

Карактеришу је озбиљност у раду, посвећеност, скромност и једноставност.

Иако природњак, показала је изузетан успех из српског језика (на окружним такмичењима) и из руског језика, где је показала запажене резултате на међународној НИС олимпијади 2017. и 2019. године, а у четвртом разреду освојила је друго место на Државном такмичењу из руског језика.

Такмичила се и из историје, где се у трећем разреду пласирала на Окружно такмичење.

На међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености "Дабар" добила је похвалу.

Носилац је дипломе "Вук Караџић". Уписује Електротехнички факултет.

Матуранти школске 2017/2018:

Бизетић Бодин


Бизетић Бодин, IV-8 - ученик генерације 2017/18 године

- 2015. на Државном такмичењу освојио је другу награду из физике.

- 2016. на Државном такмичењу освојио је другу награду из физике и трећу награду из математике.

- 2017. на Државном такмичењу освојио је трећу награду из физике и прву награду из математике. Исте године похваљен је за појединачни успех на 39. Математичком турниру средњих школа Србије у организацији Друшва "Архимедес".

- 2018. на Државном такмичењу освојио је трећу награду из физике и другу из математике.

Исте године освојио је на екипном такмичењу из програмирања "Mathackathon" у организацији Студентске организације Математичког факултета "Omikron" у сарадњи са Математичким факултетом у Београду и "Startit" центром.

Познаје програмске језике: C++, C#, Pascal i Java.

Воли спорт и игра стони тенис, кошарку, скија се на води и снегу.

Био је организатор турнира у стоном тенису при Едукативном центру "Корак напред", чији је дугогодишњи полазник. Говори енглески и италијански језик. Уписује Електротехнички факултет.

Стеван Матавуљ


Стеван Матавуљ IV-6 - кандидат за ученика генерације 2017/18 године

- 2015. на Државном такмичењу освојио је другу награду из физике и трећу из математике. Исте године похваљен је за појединачни успех на 37. Математичком турниру Друштва "Архимедес".

- 2016. на Државном такмичењу освојио је трећу награду из физике и трећу награду из математике.

- 2017. на Окружном такмичењу освојио је трећу награду из математике.

- 2018. на Окружном такмичењу освојио је прву награду из француског језика.

Континуирано је проширивао и усавршавао своја знања из енглеског и француског језика. Бави се кошарком, а воли и бициклизам, теретану, скијање и пливање.

Носилац је дипломе "Вук Караџић". Уписује Електротехнички факултет.

Милена Мимица


Милена Мимица IV-1 - кандидат за ученика генерације 2017/18 године

Одељенска заједница IV-1 са одељенским старешином, предложили су Милену за кандидата за ученика генерације због њених изузетних успеха и личних квалитета. Милена је током четворогодишњег школовања учествовала и постизала резултате на многим такмичењима, а најбоље резултате постигла је на Књижевној олимпијади под покровитељством Министарства просвете. У сва четири разреда освајала је награде и то:

- У првом разреду, 2015. - друго место на Државном такмичењу

- У другом разреду, 2016. - прво место на Државном такмичењу

- У трећем разреду, 2017. - друго место на Државном такмичењу

- У четвртом разреду, 2018. - друго место на Државном такмичењу

Поред ових изузетних резултата, Милена се у одељењу и школи истиче и својим одличним успехом у свим предметима, похађањем наставе без изостанака, као и искреним пријатељским и добронамерним односом према друговима. Носилац је дипломе "Вук Караџић".

Матуранти школске 2016/2017:

Наталија Ђорђевић


Наталија Ђорђевић IV-6 - ученик генерације 2016/17 године

Наталија Ђорђевић, ученица IV-6, током школовања такмичила се у следећим предметима:

- Физика (прво место на државном такмичењу у првом и другом разреду)

- Српски језик (прво место на државном такмичењу у првом разреду, друго место у другом разреду, треће место у трећем и четвртом разреду)

- У четвртом разреду освојила је прво место на окружном (градском) такмичењу из енглеског језика

- На међународном такмичењу из филозофије такође је постигла запажен успех.

У Центру за таленте аутор је два истраживачка рада из области физике: "Симулација космичког зрачења на Земљи" и "Бернулијева једначина", на основу којих је освојила треће место на смотри истраживачких радова талената Србије.

Због свега наведеног, свестраности, темељности и приљежности и креативности у раду, као и изузетних људских особина проглашена је за ученика генерације Девете гимназије "Михаило Петровић Алас" 2016-2017. године.

Уписује Електротехнички факултет.

Војислав Томашевић


Војислав Томашевић IV-8 - кандидат за ученика генерације 2016/17 године

Током гимназијског школовања учествовао је на такмичењима из математике, физике, енглеског и латинског језика, а представљао је школу и као члан тима на математичким такмичењима "Архимедес". У четвртом разреду имао је највећи број поена на градским такмичењима из математике (100/100) и физике (95/100), те је на оба такмичења освојио прва места у Београду. Из енглеског језика освојио је друго место и пласирао се на државно такмичење. На државним такмичењима у првом разреду освојио је: другу награду из физике и похвалу из латинског језика, у другом разреду освојио је другу награду из физике, и у трећем разреду другу награду из математике, у четвртом разреду трећу награду из математике и похвале из физике и енглеског језика.

За успехе на такмичењима награђиван је наградама Фонда за младе таленте Републике Србије и стипендиста је министарства просвете за изузетно надарене ученике. Успешно је похађао курсеве енглеског језика Цамбридге Енглисх: ФЦЕ и ЦАЕ и оба положио са највишом оценом. Завршио је нижу музичку школу "Станислав Бинички" (одсек клавир) са најбољим оценама. Више година тренирао је фудбал у клубу ОФК "Нови Београд". Активно је учествовао у бројним ваннаставним активностима у школи, као што су рад драмске секције, квизови знања и опште културе, спортска такмичења у фудбалу и кошарци. Показао је и велику друштвену одговорност и ангажовање у многим акцијама хуманитарног карактера које је школа организовала (за поплављене, за болесну децу, за децу без родитеља).

Марљив ученик, изузетан пријатељ, омиљен у друштву, чији се став цени и поштује.

Уписује Електротехнички факултет.

Ирена Ремовић


Ирена Ремовић IV-3 - кандидат за ученика генерације 2016/17 године

Краси је истраживачки дух и жеља за стицањем разних вештина. Учењем, радом, залагањем и дружењем у Гимназији ненаметљиво је оставила велики траг.

Током четири године била је члан драмске секције, као и њен костимограф и сценограф. Постала је редован сарадник Радио Београда 1 од 2015. године, где се у оквиру емисије "Фамилиологија" бави истраживањем различитих друштвених тема као што су: породица, ваннаставне активности, важност образовања, утицај медија на друштво, култура и позориште. 2016.године учествује у пројекту "Београдска култура" у организацији Завода за заштиту споменика културе града Београда. На дебатном турниру, у организацији ученичког парламента Девете гимназије, одржаном 2017.године Ирена је освојила прво говорничко место. На Српској научној телевизији аутор је серијала "Немачки у три минута". У априлу 2017. године, као стручни водитељ тима Српске научне телевизије, боравила је у Бечу, на позив градоначелника Беча, и снимила специјалну емисију о граду Бечу. Том приликом била је и аутор и водитељ репортаже о аустријском образовном систему и начинима подстицања талената. Интервјуе са директорима престижних државних школа и представницима градских просветних институција водила је на немачком језику. Носилац је дипломе "Вук Караџић", дипломе ниже музичке школе Станковић и дипломе о завршеном нивоу C1 OESD за немачки језик. Завршила је курс за фотографију и члан је балетског студија "Ballet art". 2014. године волонтирала је на Београдском маратону, као и на Међународном фестивалу зелене културе. Превела је књигу "Францове школске приче" аустријске ауторке Кристине Нустлингер за издавачку кућу "Креативни центар".

Током школовања такмичила се из латинског језика (треће место у републици), из немачког језика (прво место на градском такмичењу), из математике (треће место на градском такмичењу).

Уписује Економски факултет.

Стаменић Алекса


Стаменић Алекса IV-2 - кандидат за ученика генерације 2016/17 године

Носилац је дипломе "Вук Караџић", изузетан ученик широког спектра интересовања и спортиста. Својим изузетним људским особинама допринео је учвршћивању односа у свом ђачком колективу. 2015-2016. године учествовао је у запаженом пројекту Београдска култура - БеоКулТура, испред Завода за заштиту споменика културе града Београда. Показао је запажене спортске резултате у теквонду 2013. и освојио златну медаљу на Отвореном купу Србије и екипно злато на Првенству Србије.

На државним такмичењима из историје у другом и трећем разреду освојио је прво место, а у четвртом треће место. Из српског језика и језичке културе освојио је друго место на државном такмичењу 2016-2017. На градском такмичењу из енглеског језика освојио је прво место.

Уписује Филолошки факултет.

Матуранти школске 2015/2016:

Милица Калањ


Милица Калањ - ученик генерације 2015/16 године

Носилац је Вукове дипломе, свестраних је талената и интересовања, ведрог духа и неисцрпне енергије. апсолутни је победник НИС-ове међународне олимпијаде. Учесник кампа у Москви, као и омладинског форума у Минску, где је у најбољем светлу представила гимназију. Похађала је предавање УН-а о толеранцији и држала вршњачку едукацију под руководством проф. Снежане Цветић.

У школској 2012/13 учествовала на републичким такмичењима из српског и латинског језика и физике.
У школској 2013/14 освојила друго место на окружном такмичењу из српског језика.
У школскон 2015/16 освојила је прво место републичком такмичењу из руског језика.
Носилац је међународних сертификата ц1 за руски језик и највишег, ДАФ сертификата за немачки језик.

Ана Пастор


Ана Пастор - кандидат за ученика генерације 2015/16 године

Носилац је Вукове дипломе, као и многих градских и републичких признања из француског језика, математике и хемије. Изузетан је ученик, поуздан друг и врхунски спортиста. Већ годинама трчи полумаратон и маратон, а ове године је на Београдском маратону заузела девето место у конкуренцији домаћих такмичарки.

Матуранти школске 2014/2015:

Алекса Јовановић


Алекса Јовановић - ученик генерације 2014/2015

Алекса Јовановић је ученик 4/4 одељења. Завршио је Основну школу „Гаврило Принцип“ у Земуну као носилац дипломе „Вук Караџић“ и „Ученик генерације“.

Од прве године гимназије полазник је истраживачке станице „Петница“ на семинару из хемије, где је позван да буде сарадник од наредне године. Већ три године учествује у Научионицама, које организује Институт за нуклеарне науке „Винча“ , где је добитник награде за постер. Истакнут је члан Регионалног центра за таленте Беград1-Земун. Бави се графичком обрадом текстова. Главни је уредник школског часописа „Алас“ и дизајнер плаката и афиса за Драмски студио Девете гимназије, као и идејни творац њиховог логоа. Тренирао је пливање, бавио се стрељаштвом, положио највише курсеве за енглески и немачки језик. Две године је учествовао на светосавким приредбама. У току свог четворогодишњег школовања био је активан члан античке, биолошке, хемијске, драмске, лингвистичке и библиотечке секције. Написао је 11 радова из области биологије, хемије и заштите животне средине који су вишеструко награђивани. Најзначајније резултате на републичким такмичењима остварио је из хемије и биологије, а исто тако из српског језика и књижевности, математике и физике.

Уписује Медицински факултет.

Матуранти школске 2013/2014:


Ћоровић Павле

Ученик генерације. Ученик је са просеком 5,00 завршио сва четири разреда гимназије. Такмичио се и показао изузетне резултате из више предмета.

МАТЕМАТИКА:
Прва награда на републичком такмичењу у првом разреду, друга награда на републичком такмичењу у другом разреду, друга награда на републичком такмичењу у трећем разреду, друга награда на републичком такмичењу у четвртом разреду.

ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК:
Прво место на републичком такмичењу.

АРХИМЕДЕСОВ МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР:
Трећа награда у Републици за постигнут појединачни успех у првом разреду,трећа награда у Републици за постигнут појединачни успех у другом разред, друга награда у Републици за постигнут појединачни у спех у трећем разреду.

РЕПУБЛИЧКИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ:
Прво место на републичком такмичењу талената по научним дисциплинама (математика) у другом разреду, треће место на републичком такмичењу талената по научним дисциплинама (математика) у првом разреду, друго место на републичком такмичењу у категорији истраживачких радова (из области математике) у другом разреду.

Боравио је на летњој радној пракси у Омску у предузећу ОНХП током лета 2012. При чему се упознао са процесом рада у великој компанији и оставио најпозитивније утиске о себи.

Почетком прошле године, на позив и уз помоћ овог предузећа учествовао је на регионалној етапи Сверуске математичке Олимпијаде.

Учесник је НИС-овог програма за успешне ученике “Енергија знања” и као такав је боравио у НИС-овом кампу у Бечићима, учествујући на предавањима и у радионицама из математике, физике и руског језика.

Полазник је истраживачке станице Петница из области: математика. У слободно време бавио се кошарком, а од ове шк. године похађа курсеве руског језика у Руском дому. Ћоровић Павле је веома позитивна и свестрана личност која импонује како вршњацима, тако и својим професорима.


Тијана Станић

Кандидат за ученика генерације. Завршила је Основну школу „Краљ Петар Први“ као носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације. Током читавог школовања освајала је бројна признања и награде на такмичењима, од којих су најзначајније 1. награда на Градском и Републичком такмичењу из немачког језика школске 2013/14. године, као и пласман на Међународну олимпијаду из немачког језика, која ће се у августу 2014. године одржати у Франкфурту, и 2. награда на Републичком такмичењу истраживачких радова из области биологије школске 2013/14. године. Дугогодишњи је полазник семинара биологије и биомедицине Истраживачке Станице Петница. Полазник је програма биологије Регионалног центра за таленте Београд II, у оквиру кога је спровела истраживачки рад из области молекуларне генетике у Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду (тема научног рада: „Идентификација типова ћелија насталих диференцијацијом NT2/D1 ћелија под дејством ретиноичне киселине“ ). Завршила је Нижу музичку школу „Др Војислав Вучковић“ и Средњу музичку школу „Коста Манојловић“, инструментални одсек – клавир. Из области клавира освојила је више од 25 награда и признања на међународним и републичким такмичењима. Тренирала је одбојку 5 година Члан је Goethe института и добитник Goethe сертификата у знању немачког језика на нивоима Б1, Б2 и Ц1. Добитник је диплома Кембриџ универзитета из енглеског језика са највећим оценама (нивои Б2 и Ц1). Завршила је почетни курс шпанског језика у Институту „Сервантес“.

Планира да започне основне студије молекуларне биологије на Јејл универзитету.

Матуранти школске 2012/2013:


Марина Радовановић

ученица генерације 2012/2013; Завршила је ОШ "Душко Радовић" на Новом Београду 2009. Исте године уписује Девету гимназију "Михаило Петровић Алас", природно-математички смер. Током читавог школовања показала је одличан успех у свим предметима и носилац је дипломе "Вук Караџић". Освојила је треће место 2010/2011 и 2 пута прво место на Републичком такмичењу из српског језика (2011/2012, 2012/2013). Учествовала је на такмичењима из хемије и биологије, као и на такмичењу из рецитовања. Тренирала је уметничко пливање од 2007. године и има 9 освојених награда на различитим такмичењима. Члан је и клизачко-ролерског клуба (интро лајн) од 2011. године, где је за учешће на многобројним домаћим и међународним такмичењима освојила 20 медаља и 8 пехара. Најзначајнији резултат је постигнуто прво, друго и треће место на Београдској ролеријади (2010, 2011, 2012) и учешће на Европском првенству 2012. године. Освојила је и прва места на државним такмичењима у брзом клизању 2011, 2012. Завршила је курс француског језика Б1 као стипендиста школе страних језика Еквилибрио. Била је члан драмске секције Девете гимназије. Другови у њој препознају искреног пријатеља и човека који увек помаже другима.

Уписала је Медицински факултет ВМА.

Матуранти школске 2011/2012:


Владимир Глуховић

ученик генерације 2011/2012; Три године је члан Истраживачке станице Петница, где похађа семинар биохемије. Пет година је члан Републичког Центра за таленте - Земун, где похађа семинар хемије и где је реализовао 4 научно-истраживачка рада, у сарадњи са Хемијским факултетом и фармацеутском кућом Галеника (Испитивање брзине отпуштања ацетил-салицилне киселине из обичних и филмом обложених таблета; Анализа садржаја калцијума методом атомске апсорпционе спектрофотометрије у хранивима анималног, биљног и минералног порекла; Поређење различитих метода одређивања натријум-хлорида у сиру; Одређивање бензоеве киселине у намирницама реверзно-фазном танкослојном хроматографијом). У Републичком центру за таленте реализовао је и научно-истраживачки рад из биологије под називом Испитивање утицаја фенолних киселина на клијање семена салате. У другом и трећем разреду, освојио је треће место на Републичком такмичењу из хемије. У трећем разреду освојио је прво место на Републичком такмичењу из биологије. Љубав према књизи и читању како класичне, тако и стручне литературе донела му је титулу Поштованог говорника и Поштованог писара. Своје слободно време Владимир Глуховић проводи осмишљено, корисно, стално ширећи круг својих интересовања и видика: од детињства тренира шах, где је такође освајао многобројне награде. Шест година полазник је латиноамеричког и стандардног плеса Плесног клуба „Врачар“ где је такође награђиван на турнирима. Последње две године тренира стони тенис.

Уписује Медицински факултет.


Владимир Јоцовић

кандидат за ученика генерације; Био је ђак генерације у основној школи. Носилац дипломе Вук Караџић. Учествовао је на такмичењима из математике, физике и српског језика. Освојио је прво и друго место на градском такмичењу, а четврто место на републичком такмичењу из математике(похвала). Друго место на градском такмичењу из физике и пласман на републичко такмичење. Поседује 2 дипломе Кембриџ универзитета за енглески језик(В2 и С1), као и сертификат о усавршавању енглеског језика у летњој школи у Лондону. Бавио се скијањем, пливањем(10 година), фолклором и носилац је плавог појаса у каратеу.

Уписује Електротехнички факултет.


Милош Стојановић

кандидат за ученика генерације; Основну школу завршио као ученик генерације. Носилац је дипломе Вук Караџић. На републичком такмичењу из филозофије, за есеј на енглеском језику, освојио треће место. Редовни је полазник ИС Петница на семинару за област: примењена физика и електроника. Објавио је два научно-истраживачка рада из области рачунарства и примењене физике и електронике, на тему примене вештачке интелигенције. У слободно време бави се музиком, свира клавир.

Уписује Електротехнички факултет.

Матуранти школске 2010/2011:


Олга Савић

ученик генерације 2010/2011; Носилац је дипломе Вук Караџић. На републичким такмичењима из српског језика и језичке културе освајала је треће и четврто место. На Републичком такмичењу из енглеског језика освојила је четврто место. Поседује Кембриџ диплому из енглеског језика - највиши ниво Ц2 (Proficiency). Показала се као најбоља у школи на завршном тесту након бесплатног курса италијанског језика.

Уписује Електротехнички факултет.


Никола Косановић

кандидат за ученика генерације; Све четири године пласирао се на Репубичко такмичење из математике. Освојио је две прве и две друге награде на Градском, а две треће и похвалу на Републичком. Три пута се такмичио за Девету гимназију на Архимедесовом математичком турниру и сва три пута гимназија је освојила трећу награду. Више пута се такмичио и из физике. Поседује Б2 сертификат Кембриџ Универзитета за енглески језик.

Уписује Електротехнички факултет.

Матуранти школске 2009/2010:


Јована Јоцовић

ученик генерације 2009/2010; у току гимназијског школовања такмичила се из 6 наставних предмета и континуирано постизала резултате. (4. и два 3. места на Републичким такмичењима из математике, освојено треће место на градском и пласман на Републичко такмичење из хемије, 2. место на Републичком такмичењу из биологије, значајни резултати у раду из енглеског језика и физике. Бави се разним ваншколским активностима: поседује 3 међународно признате дипломе Кембриџ Универзитета (ниво Ц1 и „профишенси“), 5 година је тренирала пливање, 10 година се бави фолклором играјући у првом ансамблу КУД „Рад“.

Уписује Медицински факултет.


Инес Николић

кандидат за ученика генерације; континуирано постиже резултате на Републичким такмичењима из српског језика (два пута 3. место, друго и прво место), као и на такмичењима из француског језика. Као победник општинског такмичења, боравила је у Белфору у Француској. У четвртом разреду освојила је 3. место у граду и пласирала се на републичко такмичење из француског језика. Два пута је заузела пето место на градском такмичењу из хемије и пласирала се на Републичко. У трећем и четвром разреду била је члан женске победничке одбојкашке екипе. Вишегодишњи је водитељ Светосавских приредби и рецитатор. Бавила се различитим ваншколским активностима: пливањем, плесом, одбојком, а поседује и четири међународно признате дипломе из француског језика (Делф до нивоа Б2).

Уписује Фармацеутски факултет.


Ана Чејовић

кандидат за ученика генерације;током школовања такмичила се више година из математике и физике и постизала значајне успехе (два пута је освајала 3. место на Републичком такмичењу из математике, исто тако два пута се пласирала на Републичко такмичење из физике). Бави се различитим ваннаставним активностима: учи италијански језик, поседује Б2 сертификат Кембриџ Универзитета за Енглески језик, активно учествује у раду ЦАРС невладине организације за алтернативно решавање сукоба.

Уписује Факултет организационих наука.

Матуранти школске 2008/2009:


Вук Вујовић

ученик генерације 2008/2009; освојио треће место на Републичком такмичењу из математике; прво и треће место на Републичком такмичењу из информатике; вишегодишњи полазник Републичког центра за таленте и истраживачке станице Петница; победник првог квиза РТС „Здраво Европо“; покретач и водитељ школског клуба љубитеља књиге; рецитатор и водитељ многобројних школских манифестација; члан школског и солиста руског хора; свира кларинет...

Данас: студент Електротехничког факултета.


Тамара Момиров

кандидат за ученика генерације; освојила друго место на Републичком такмичењу из руског језика; победник Европског фестивала руског језика и песме у Санкт-Петербургу 2009.;представник школе у Бриселу, где је положила курс о ЕУ са највишом оценом; представник школе у Скопљу на међународном дебатном турниру; солиста школског и руског хора; покретач и водитељ школског клуба љубитеља књиге...

Данас: студент Правног факултета.


Матија Златановић

кандидат за ученика генерације; треће место на Републичком такмичењу из енглеског језика; победник првог квиза РТС „Зраво Европо“; покретач и водитељ школског клуба љубитеља књиге; аутор изузетног матурског рада из филозофије на тему: „Тројичност Бога у Хришћанству“ који ће трајно бити сачуван у фонду школске библиотеке; бави се калиграфијом...

Данас: студент Архитектонског факултета.

Бивши успешни ученици:

др Зоран Ђинђић - председник Владе,
Ненад Богдановић - бивши градоначелник,
Драган Ђилас - градоначелник Београда,
Млађан Динкић - министар економије и регионалног развоја,
Стефан Арсенијевић - режисер
Иван Милинковић - вокални солиста групе „Легенде“,
Игор Ракочевић - кошаркаш,
Верица Ракочевић - модни креатор,
Вања Булић - новинар и публициста,
Југослав Ћосић, новинар
др Владимир Пиштало - књижевник,
др Драган Симеуновић - професор ФПН,
др Вера Гудац - Институт за европске студије,
Станислав Џорџ Џорговски - астроном,
Зоран Рапајић - власник издавачке куће Admiral Books.

Последње новости

09.05.2024.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Коначни резултати пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику ...

09.05.2024.
ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ
Пријемни испит из математике за ИТ одељење следећих школа:...

22.04.2024.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
На републичко такмичење из биологије пласирали су се...

19.04.2024.
РАСПОРЕД ОДБРАНЕ МАТУРСКИХ РАДОВА
Распоред одбране матурских радова можете погледати ...

19.04.2024.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
На републичко такмичење из из историје пласирали су се...

18.04.2024.
ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКО ОДЕЉЕЊЕ
Ученици који желе да упишу историјско-географско одељење у Деветој гимназији...

15.04.2024.
ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ДАБАР
На Државно такмичење Дабар, међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

Девета гимназија - Сва права задржана.
Израда сајта: КИО д.о.о. Београд